Anthony Fauci a vorbit despre vaccinurile anti COVID-19. Iată ce a spus
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Într-o intervenție de la Casa Albă, Anthony Fauci a vorbit despre vaccinurile anti COVID-19 și despre data la care acestea vor putea fi disponibile.

Într-o intervenție de la Casa Albă, Anthony Fauci a făcut mai multe declarații pozitive, privitoare la munca de care dau dovadă companiile care dezvoltă vaccinuri. Acesta a precizat că au existat mai multe firme de succes care au reușit să treacă de fazele preliminare de testare și care sunt gata să înceapă lansarea pe parcursul lunilor următoare.

„Asta avem acum și asta se va întâmpla în următoarele câteva luni. Sunt șase candidați care încearcă să dezvolte un vaccin, dintre care unii au trecut de fazele preliminare de testare sau acum le fac. Vreau să vorbesc despre doi dintre dezvoltatori. Este extraordinar de impresionant. Moderna și Pfizer au terminat fazele preliminare, iar eficacitatea este extraordinară. Pfizer are 95% eficacitate, iar cel de la Moderna 94,5%“, a precizat Fauci.

„Singura soluție pentru a avea un program eficient de vaccinare este ca oamenii să se vaccineze. Am văzut săptămânile trecute reticență din partea oamenilor, mai ales din cauza faptului că vaccinul a fost făcut prea repede și nu este sigur. Rapiditatea cu care a fost făcut nu înseamnă sub nicio formă că vaccinul este compromis și nu este sigur. A fost realizat de niște cercetători extraordinari. Uitați-vă la date și priviți ce se spun. Vom avea vaccinul foarte curând, vor exista doze de vaccin pentru cei vulnerabili chiar de la finalul lunii decembrie.

Aceste eficiențe foarte mari, impresionante, 94.5%, respectiv 95%, ar trebui să motiveze oamenii și vă rog să priviți mai departe cu două considerente, continuați măsurile de sănătate publică pe care deja le avem și vaccinați-vă, pentru a avea un program eficient.“, a conchis Fauci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel