Antrenorul potrivit pentru AC Milan. Ce crede Ruud Gullit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Olandezul Frank Rijkaard ar fi potrivit ca antrenor al lui AC Milan, a declarat pentru La Gazzetta dello Sport Ruud Gullit.

Gullit  i-a fost coleg la echipa italiană când aceasta a câştigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal în 1989 şi 1990. Un Milan la început de ciclu, antrenat acum de Stefano Pioli, este pe poziţia a 11-a a clasamentului înaintea meciului de luni cu Torino, ultimul din etapa a 24-a. Gullit a vorbit despre viitorul clubului rossonero şi a avut cuvinte frumoase despre doi conducători ai acestuia, Zvonimir Boban şi Paolo Maldini.

'Doar cu tinerii nu se poate câştiga, este nevoie de jucători cu experienţă. Ibrahimovic a dat deja un impuls puternic. Boban şi Maldini trebuie lăsaţi să lucreze. Ei ştiu ce fac', a afirmat fostul mare atacant, câştigător al Balonului de Aur în 1987.

'E important însă să existe un club cu idei clare, la Juventus ştii cine e proprietarul şi ce are în cap. Pioli sau un antrenor nou? De ce să nu mizeze pe Rijkaard? Dacă vrei să joci ofensiv trebuie să pui un olandez...', a adăugat el.

Gullit a marcat de două ori în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989 (4-0 cu Steaua Bucureşti), celelalte goluri fiind reuşite de o altă glorie a naţionalei Oranje, Marco van Basten. Rijkaard, care nu mai antrenează din 2013, a avut succes pe banca tehnică a Barcelonei, cu care a câştigat Liga Campionilor în 2006, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel