Anul boului alb de metal. Cum l-au sărbătorit chinezii și la ce să ne așteptăm noi, românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Anul boului alb de metal a început vineri 12 februarie, potrivit calendarului chinezesc.

Din cauza pandemiei de Covid-19 chinezii nu au putut sărbători în stradă în acest an, așa cum obișnuiau înainte. Au avut parte doar de o gala transmisă în direct de televiziunea de stat. Aproximativ un miliard de chinezi au stat cu ochii pe micile ecrane, în contextul în care guvernul a cerut oamenilor să nu facă obişnuitele călătorii în oraşele de baştină, iar evenimentele în aer liber au fost anulate. Ce înseamnă însă pentru români anul boului de metal? Potrivit astrologului Neti Sandu, acest an este despre muncă.

„Este un an în care e bine să muncim. Dacă nu muncim, nu vom câştiga nimic. Partea bună e că vom primi şi recompense. Ce e important de reţinut e că, pe lângă ce am învăţat să facem, e bine să venim cu ceva nou. Aici pică accentul, pe idee, originalitate, unicitate. E o componentă de înaintare, dar şi de stat pe loc şi trebuie echilibrată balanţa. Să ne dozăm furiile şi tendinţa de a domina, trebuie totul periat şi foarte bine omogenizat, pentru că nu e loc decât de muncă anul ăsta.”, a explicat Neti Sandu pentru ProTv.

 

Ce simbolizează boul. Explicațiile unui etnolog chinez

„Boul simbolizează pământul. Iar cei din vechime asociau pământul cu bogăţia. E un an care aduce bogăţie, avere, e un an foarte norocos. Prima trăsătură a boului este hărnicia. Boul este cel mai muncitor, cel mai capabil să tragă din greu. În al doilea rând, boul este tolerant, răbdător. Îndură multe şi este foarte puternic”, explică etnologul Liu Xiaofeng.

Printre nativii faimoși ai acestui semn zodical se numără  Charlie Chaplin, Barack Obama, Walt Disney, Margaret Thatcher, Vincent Van Gogh și Meryl Streep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel