Euro, la nivel RECORD. Bența anunță ce urmează pentru ROMÂNI. Când va interveni BNR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
BNR a raportat cursul valutar de astăzi, valabil pentru toate tranzacțiile de mâine.

Euro a atins astăzi un nivel record. Era nevoie de doar un mic pas să se ajungă la valoarea raportată astăzi de BNR. Euro a ajuns la 4,8595 lei, după o nouă creștere cu 0,0009 lei. 

Și dolarul american a crescut, ajungând la 4.1198 lei, după o creștere cu 0,0290 lei. Dolarul SUA era de așteptat să crească în urma evaluării optimiste a redresării economice a SUA făcută de Rezerva Federală. 

Francul elvețian a ajuns la 4,5228 lei, crescând astăzi față de leu cu 0,0072. De asemenea, lira sterlină a ajuns la 5.3445 lei, după creșterea cu 0,0502 lei. 

Economistul Adrian Bența a spus, la Digi24, că se văd semne în economie, în sensul în care iar începem să consumăm bunuri din import, dar și probabil unii operatori economici au început importuri pentru activitatea de toamnă sau pentru sărbători, așa explicându-se deprecierea pe cursul de schimb. Întrebat dacă este efectul a ceea ce se întâmplă pe plan politic, economistul a răspuns că ”întotdeauna o dispută politică care se agravează și se accentuează, pentru că urmează două rânduri de alegeri, influențează investitorii, pot să existe și diverse situații care să-i determine să retragă capitalurile, dar anul acesta probabil aceste retrageri sunt influențate, în principal de criza economică și, în secundar, de disputa politică.” Adrian Bența a atras atenția că sunt afectate toate categoriile socio-profesionale: ”Le vom regăsi în creșteri ale prețurilor la alimente, în creșteri ale prețurilor la servicii, în rate mai mari la cetățenii cu împrumuturi în euro”. 

”Ne apropiem de praguri psihologice. Probabil la 4,87- 4,88 va interveni BNR, pentru că 4,9 e un prag psihologic, greu acceptabil de populație” a conchis economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel