Apel fals la 112, în București. Polițiștii au bătut la ușa apartamentului unde se afla tânăra, dezvăluiri explozive
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O tânără de 16 ani a sunat la 112 spunând că a fost sechestrată. A mințit ca să se răzbune pe prietenul său, se pare că ar fi un tânăr mult mai mare decât ea, trecut de mult de vârsta majoratului. Astăzi, fata împlinește 16 ani și se pare că a venit în București să-și petreacă ziua specială cu iubitul ei, dar s-au certat. Apelul la 112 a venit din răzbunare. 

Amendă de 500 de lei, 250 de lei în 15 zile, după apelul fals la 112

Întrebat ce sancțiune riscă tânăra de 16 ani care a mobilizat zeci de polițiști vineri seară, timp de 8 ore, sunând la 112 de 13 ori și afirmând că este sechestrată, rămânând ore întregi în dialog cu operatorul 112, Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a răspuns că ”legislația spune că dacă-ți recunoști fapta, înainte să înceapă urmărirea penală, prin recunoaștere, se înlătură răspunderea penală, deci nu este o răspundere penală în cazul domnișoarei despre care vorbim, există doar o amendă administrativă de 500 de lei, care, dacă va fi plătită în 15 zile, va fi de 250 de lei”. 

Totodată, primarul, care a fost în contact direct cu autoritățile, desfășurarea de forță fiind pe raza Sectorului 6, a opinat că ar trebui să existe o amendă penală, o condamnare cu suspendare, astfel încât oamenii să înțeleagă că nu e de glumă cu apelurile false la 112. 

Polițiștii au bătut la ușa apartamentului în care se afla fata

”Poliția națională a intervenit exemplar. Poliția Sectorului 6, Poliția Națională, sub coordonarea comandantului de la nivelul Sectorului 6, au avut intervenție exemplară, au ajuns la ușa cu pricina, polițistul bătea în ușă și întreba prin telefon dacă aude bătăile în ușă, iar a răspuns `nu, nu aud`, mințind autoritățile și poliția că nu aude respectiva bătaie în ușă” a afirmat Gabriel Mutu. 

Pe lângă poliție, mii de oameni au ieșit pe străzi, ca să ajute la căutarea fetei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel