„Life in a day”, un proiect fără precedent în pandemie. Ce s-a întâmplat pe 25 iulie 2020
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Filmul „Life in a day” a fost realizat din materialele video a sute de mii de persoane care s-au filmat singure timp de o zi. 

Producătorul Kevin McDonald, câștigător al premiului Oscar, a creat un proiect fără precedent din materialele video făcute acasă de mii de oameni care s-au înscris în acest proiect. Ideea proiectului a fost aceea de a povesti, din nenumărate perspective, ce fac oamenii pe data de 25 iulie 2020. Două momente importante au avut loc în acea zi: lumea ajungea la 254.000 de cazuri de COVID-19, iar în Statele Unite mișcarea Black Lives Matter punea stăpânire pe țară. Pentru a face proiectul posibil, cei înscriși și-au trimis clipurile video producătorilor. 

„L-am plagiat pe Humphrey Jennings, un mare producător de documentare britanic. Acesta a creat în 1942 un documentar despre viața oamenilor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial în propriile lor cuvinte”, a declarat McDonald. 

Peste 300.000 de persoane au participat

Proiectul lui McDonald a primit materiale de la 320.000 de persoane, în total fiind 15.000 de ore de filme, sau echivalentul a un an și jumătate. 

„Calitatea materialelor a fost cu mult mai bună față de proiectul inițial din 2010 și mult mai diversă”, a mai spus producătorul. 

Structurat din mai multe microcosmosuri personale, filmul începe cu o naștere și se termină cu ziua unei persoane în vârstă. Pandemia se împletește cu narațiunea, fiind un element predominator în scenele cu absolviri online sau laboratorul unde este dezvoltat vaccinul AstraZeneca, însă fără să acapareze. Personajele, precum un cântăreț de operă din Lagos au sesizat oportunitatea perfectă de a străluci și de a se pune în valoare, pe când altele apar în secvențe intermitente pe parcursul filmului. Tragedia și fericirea stau umăr la umăr alături de o multitudine de emoții care coexistă în același timp pe pământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel