Arafat, despre cât de bine e pregătită România în cazul unui cutremur
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că echipele române sunt pregătite să intervină în Turcia.

„Timpul de la alertare până la plecare este de regulă de 12 ore, dar vom fi pregătiți să plecăm mult mai repede dacă va fi cazul. Depinde dacă se va decide și dacă se va trimite o alarmă prin Mecanismul Protecției civile europene. Din primele informații nu există această intenție", a spus Raed Arafat la Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că România e mult mai pregătită decât în anii precedenți în cazul unui cutremur.

„Mult mai bine pregătită decât acum trei-patru ani. Ne-am dotat mult mai bine, mai ales cu echipamentele de căutare-salvare, unde acum avem echipamente la nivelul fiecărui județ, în două locații", a completat Arafat.

El a subliniat însă că o problemă majoră rămâne cea a prevenirii, respectiv a consolidării clădirilor.

„Problema cutremurului rămâne problema prevenirii, adică consolidarea clădirilor și tot. Ar fi bine când ne lovește un cutremur să găsească clădirile foarte bine. Problema prevenirii rămâne problema cea mai importanta. Am văzut că sunt luate măsuri. Noi mai discutăm acest lucru și încercăm să găsim soluții", a conchis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel