Arestări în masă în Rusia. Protestatarii au ajuns aproape de închisoarea unde se află Navalnîi
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Alexei Navalnii, închis în cea mai dură închisoare din Rusia. Sursa: Pixabay
Alexei Navalnii, închis în cea mai dură închisoare din Rusia. Sursa: Pixabay
Poliţia din Moscova a reţinut sâmbătă seară mai mulţi manifestanţi care se adunaseră în împrejurimile închisorii Matroskaia Tişina, unde este deţinut opozantul rus Aleksei Navalnîi, relatează Agerpres, citând AFP.

Unii dintre protestatari au fost loviţi cu bastoane, dar sute de persoane de persoane s-au adunat şi au scandat "Libertate!" nu departe de centrul de detenţie din nordul capitalei ruse.

Numeroşi manifestanţi au fugit apoi pentru a scăpa de asaltul poliţiştilor, care au fost desfăşuraţi în număr mare în apropierea închisorii, potrivit unui jurnalist al AFP.

Cel puţin 2.131 de persoane au fost arestate de forţele de ordine în cursul manifestaţiilor pentru susţinerea lui Navalnîi din întreaga Rusie, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor din această ţară.

Cel puţin 759 de persoane au fost reţinute la Moscova, unde 20.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului după-amiază, potrivit AFP, în timp ce Reuters scrie că numărul lor a fost de cel puţin 40.000. Mai multe ciocniri au avut loc între manifestanţi şi poliţişti.

Potrivit dpa, care citează tot OBD-Info, peste 300 de persoane au fost arestate şi în Sankt Petersburg. În total, în circa 100 de oraşe au existat protestatari reţinuţi de poliţie în timpul demonstraţiilor de sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel