Armata franceză testează robotul patruped Spot
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Twitter @SaintCyrCoet
Foto: Twitter @SaintCyrCoet
Robotul patruped Spot, construit de americanii de la Boston Dynamics, a apărut alături de soldați în timpul unui exercițiu militar al armatei franceze.

Potrivit The Verge, robotul ar fi fost utilizat pentru recunoașterea terenului în timpul exercițiului militar de două zile, însă prezența sa în acest climat a ridicat semne de întrebare în legătură cu utilizarea din viitor a mașinăriilor în lupte armate. Imaginile au fost distribuite pe Twitter de principala școală militară a Franței, Școala Specială Militară de la Saint-Cyr.

Testele au fost folosite pentru „a crește conștientizarea studenților în legătură cu provocările zilei de mâine” care includ „robotizarea câmpului de luptă”. Vicepreședintele Boston Dynamics, Michael Perry, a transmis că robotul a fost cumpărat prin intermediul unui distribuitor european, Shark Robotics, iar firma nu a fost înștiințată în prealabil în legătură cu folosința lui. „Am aflat și noi odată cu dumneavoastră. Nu știm prea clar ce se întâmplă”, a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel