08 apr, 11:55
Armata franceză testează robotul patruped Spot
Robotul patruped Spot, construit de americanii de la Boston Dynamics, a apărut alături de soldați în timpul unui exercițiu militar al armatei franceze.
Foto: Twitter @SaintCyrCoet

Potrivit The Verge, robotul ar fi fost utilizat pentru recunoașterea terenului în timpul exercițiului militar de două zile, însă prezența sa în acest climat a ridicat semne de întrebare în legătură cu utilizarea din viitor a mașinăriilor în lupte armate. Imaginile au fost distribuite pe Twitter de principala școală militară a Franței, Școala Specială Militară de la Saint-Cyr.

Testele au fost folosite pentru „a crește conștientizarea studenților în legătură cu provocările zilei de mâine” care includ „robotizarea câmpului de luptă”. Vicepreședintele Boston Dynamics, Michael Perry, a transmis că robotul a fost cumpărat prin intermediul unui distribuitor european, Shark Robotics, iar firma nu a fost înștiințată în prealabil în legătură cu folosința lui. „Am aflat și noi odată cu dumneavoastră. Nu știm prea clar ce se întâmplă”, a declarat el.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri