ARPIM şi Ministerul Sănătăţii, relaţie "în paşi de dans". Dan Zaharescu: Doi paşi înainte, unul înapoi
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Dan Zaharescu director al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente a declarat, la dezbaterea despre preţurile medicamentelor „HEALTH ROMANIA – EDIȚIA II”, organizată de DC Medical și DC Media Group, că problema prețului medicamentelor nu a fost reglementată din pricina lipsei unei Ordonanțe de Urgență care să actualizeze prețul cu rata inflației. 

"Am avut senzația că în perioada aceasta de ministeriat al dumneavoastră și relația cu industria a fost un fel de dans, doi pași înainte, un pas înapoi. Și, de fiecare dată când luăm în calcul și povestea cu clawback-ul  și cu bugetul de referință... Am avut un grup de lucru inter-ministerial în care a fost implicat ministerul Sănătății, ministerul de Finanțe, Casa de Asigurări de Sănătate, anul trecut, lucrurile au mers foarte bine...

S-au făcut analize aprofundate, s-a venit cu câteva soluții și s-a adoptat soluția cea mai potrivită la momentul acela și anume actualizarea bugetului de referință pentru medicamente cu rata inflației din perioada 2012-2017. Dar, din nou, a trebuit să facem și un pas înapoi. Anul acesta acel dialog nu a mai continuat nu a fost nici măcar o singură întâlnire a acelui grup de lucru inter-ministerial", a spus Dan Zaharescu ministrului Sorina Pintea.       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel