Artele la taifas, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Artele la taifas,  la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga”
Artele la taifas, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga”
„Artele la taifas" este titlul sub care se va derula în data de 10 decembrie 2018 un eveniment de cultură și artă tradițională autentică găzduit de sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga" Alba.

Evenimentul ne este oferit de Daniela Turlea, renumit meșter popular de pe Valea Mureșului, din comuna Săliștea, județul Alba. Întâlnirea cu publicul va debuta la ora 17:00 cu vernisajul expoziției de icoane semnate de Daniela Turlea și realizate în cadrul atelierului propriu și în cadrul atelierului școală unde transmite acest meșteșug tinerilor din localitatea Cugir – Vinerea.

Vernisajul va fi urmat de lansarea cărții ,,Din țara sufletului meu", o culegere de texte scrise de autoare cu scopul de a fi cântate de rapsozi și interpreți de folclor. Printre cei care au dat glas textelor semnate de Danielei Turlea se numără artiștii Mariana Anghel, Veta Biriș, Robert Târnăveanu, Cătălin Maximiuc, Ștefan Bărbătei, Adriana Anghel, Sebastian Stan, Eugenia Corpodean Ciceu, Alexandru Pop, Ana Strâmturean, Cătălina Rotar, Vlad Sărmaș, Ancuța Cosma, Gheorghe Lăscoiu, Maria Medruț, Aurel Lupu și Daniel Bârlă. O parte dintre aceștia, respectiv Mariana și Adriana Anghel, Robert Târnăveanu, Ștefan Bărbătei, Luminița Dejan, Bogdan Stetco și Mioara Greavu, vor fi prezenți la lansare dând glas acestor melodii atât de îndrăgite de public. Prefața cărții este semnată de preotul Liviu Ilie care spune despre autoare următoarele ,,Ca să poți să așterni în cuvinte, în versuri, imagini și trăiri sufletești este nevoie nu numai de o bună imaginație, cât mai ales de o percepere extraordinară a naturii, a oamenilor. E nevoie de o stare de spirit aparte, care să te ajute să te transpui alături de îngerii care înconjoară tronul lui Dumnezeu, sau lângă omul care cu durere vrea să-și lase capul pe umărul tău".

În încheierea evenimentului va avea loc o sesiune de autografe atât din partea autoarei versurilor cât și din partea interpreților prezenți. Intrarea la eveniment este liberă și se dorește a fi un dar de sărbători oferit de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba, arată un comunicat al BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel