Astronomii au descoperit cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Astronomii au descoperit cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar  /  Sursă foto: Pixbay
Astronomii au descoperit cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar / Sursă foto: Pixbay
Cel mai îndepărtat obiect cunoscut din Sistemul Solar este acum confirmat.

Cel mai îndepărtat obiect cunoscut din Sistemul Solar a fost confirmat de astronomi. „FarFarOut“, o bucată mare de rocă descoperită în 2018 la o distanță de aproximativ 132 de unități astronomice de Soare, a fost studiată, iar acum știm mult mai multe despre ea și despre orbita ei.

Are o lungime de aproximativ 400 de kilometri, fiind la limita de jos a unei planete pitice, iar observațiile inițiale sugerează că are o distanță orbitală medie de 101 unități astronomice (de 101 ori distanța dintre Pământ și Soare). Deoarece Pluto are o distanță orbitală medie de aproximativ 39 de unități astronomice, FarFarOut este mult mai departe. A primit denumirea provizorie 2018 AG37, iar numele său propriu, în conformitate cu liniile directoare ale Uniunii Astronomice Internaționale, este încă în așteptare.

Orbita sa nu este un cerc egal în jurul Soarelui, ci un oval elipsoid. După o observație atentă, oamenii de știință i-au calculat orbita. FarFarOut se deplasează până la 175 de unități astronomice și se apropie la 27 de unități astronomice, în interiorul orbitei lui Neptun. Deoarece este atât de departe, a fost observată doar de nouă ori în decursul a doi ani. Așadar, vor trebui făcute mult mai multe observații pentru a o înțelege mai bine, precizează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel