Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

18 sep, 08:22
Averile MILIARDARILOR au crescut COLOSAL de la începutul PANDEMIEI. Vezi cu cât s-au îmbogățit
Averile celor mai bogați miliardari au crescut mult de la începutul pandemiei de COVID-19.
FOTO AGERPRES

Din martie, averile miliardarilor americani au crescut cu 845 miliarde de dolari, scrie CNN. Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg și restul miliardarilor americani și-au văzut averile crescând în ultimele șase luni, de la începutul pandemiei de COVID-19. Asta în timp ce milioane de americani câștigă acum mai puțin decât câștigau înainte de începerea crizei, arată un nou studiu.

Ultimul raport al Institutului pentru Studii Politice, Billionaire Bonanza, privind inegalitatea bogăției, arată că cei 643 de americani cei mai bogați au acumulat 845 miliarde de dolari în active combinate între 18 martie și 15 septembrie, crescând bogăția lor combinată cu 29%. Studiul notează că aceste îmbogățiri rapide au crescut averea celor mai bogați oameni de la 2,95 trilioane de dolari la 3,8 trilioane de dolari. 

Chuck Collins, directorul programului Institutului pentru Studii Politice privind inegalitatea, care a fost co-autor al raportului, s-a declarat oarecum șocat de cifre, adăugând că criza Covid „suprasolicită inegalitățile existente ale Americii”.

"M-aș fi gândit la șase luni după asta că toată lumea ar fi lovită. Diferența este puternică între profiturile miliardarilor și mizeria economică răspândită în națiunea noastră. Într-un fel dramatizează sacrificiul inegal și elementul de profitare al acumulării de avere în vârf", a spus Collins pentru CNN Business.

Lista celor mai mari câștigători include CEO-ul Tesla, Elon Musk, CEO-ul Oracle, Larry Ellison, și fostul primar din New York, Michael Bloomberg. Studiul se bazează pe datele privind averea netă a persoanelor, urmărite de Forbes.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri