Avion, nou simbol la Buzău. Ciolacu, moment emoționant - foto
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ciolacu
Ciolacu
Un avion de vânătoare a fost amplasat la intrarea în municipiul Buzău.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a participat la lansarea acestui simbol de suflet pentru buzoieni.

”Buzău- oraș cu o tradiție aviatică îndelungată are de astăzi un nou simbol! Se spune că sufletul unui oraș se regăsește cel mai bine în simbolurile sale. Un oraș fără simboluri este un oraș fără memorie, fără spirit și fără viață. Simbolurile au rolul de a uni comunitatea în jurul unor valori comune pe care le reprezintă și dau acel sentiment aparte de mândrie locală.

La Buzău avem deja Palatul Comunal, dar cred că era nevoie și de un simbol care să exprime felul de a fi al buzoienilor. Și aici mă gândesc în primul rând la curaj. Buzoienii sunt oameni curajoși, dar și oameni care își iubesc țara și tradițiile ei.

În județul nostru s-au format generații întregi de piloți și parașutiști militari, care au scris istorie în aviația militară și au reprezentat România cu cinste și onoare peste hotare.

(w670)

De aceea cred că avionul care va veghea de astăzi orașul nostru reprezintă cel mai bine modul în care aviatorii și parașutiștii militari buzoieni și-au slujit țara de-a lungul timpului. Dar și un motiv de mândrie pentru fiecare buzoian!

Felicitări domnului primar Constantin Toma pentru inițiativă, reprezentanților ARPIA- filiala Buzău și tuturor celor care au contribuit ca acest eveniment să aibă loc!”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.

Tatăl lui Marcel Ciolacu, aviator de seamă al României

Comandorul în retragere Ion Ciolacu a fost unul dintre aviatorii de seamă ai țării noastre, iar pentru faptele sale a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție a Aviației Române "Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene".

Fost pilot militar, tatăl vicepremierului Marcel Ciolacu, a adunat în cei aproape 30 de ani de carieră militară aproape 5000 de ore de zbor pe diferite tipuri de avioane. A reușit nu mai puțin de 42 de decolări și aterizări într-o singură zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel