Urmărește emisiunea live
Azil în Italia: Matteo Salvini, MINCIUNĂ. Replică-fulger
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Matteo Salvini susţine în mod eronat că solicitanţii de azil din Italia primesc gratis telefoane mobile.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a afirmat joi, în mod eronat, că solicitanţii de azil din ţara sa primesc telefoane mobile pe gratis şi alte beneficii, relatează dpa. Salvini a fost rugat să comenteze o ştire din ziarul Avvenire potrivit căreia judecătorii din Franţa şi Marea Britanie blochează repatrierile de migranţi în Italia din cauza proastelor tratamente aplicate acestora de autorităţile italiene. Liderul Ligii (dreapta) a respins aceste informaţii, insistând că nu este nimic 'inuman' în sistemul italian de azil.

'35 de euro pe zi, mâncare, cazare, ţigări, telefon mobil şi 18 luni de şedere în Italia fără a ridica un deget seamănă a tratament inuman? Să fim serioşi', a declarat Salvini la postul public de radio RAI. În schimb, potrivit mai multor surse oficiale, inclusiv unui raport pe 2018 al Curţii de Conturi italiene privind cheltuielile publice dedicate migranţilor, solicitanţii de azil au dreptul la o indemnizaţie zilnică de circa 2,50 euro, plus articole de îmbrăcăminte de bază, medicamente şi o cartelă de telefon.

Categoric, nu

'Categoric, nu li se dau telefoane mobile gratuite', a spus Daniela Di Capua, directoarea SPRAR, o reţea de centre de primire a solicitanţilor de azil şi refugiaţilor. Solicitanţii de azil 'nu sunt sălbatici, au şi ei telefoane mobile sau e primul lucru pe care şi-l cumpără (...) pentru simplul motiv că trebuie să ţină legătura cu cei de acasă', a menţionat ea, la solicitarea dpa.

Matteo Salvini susţine înăsprirea legilor italiene cu privire la azil, ceea ce, potrivit criticilor, ar putea face ca mii de migranţi să nu mai poată beneficia de niciun ajutor din partea statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel