Baciu: Nu se pune problema internării pacienților adulți într-un spital pentru copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Andrei Baciu / Foto gov.ro
Andrei Baciu / Foto gov.ro
Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat, duminică, la Antena3, că adulții nu vor fi internați în spitalele pentru copii. 

Întrebat dacă la Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu vor fi folosite paturile de copii pentru adulți, Andrei Baciu a răspuns că „sub nicio formă, nu.”

„Am fost în vizită la acest spital, am discutat cu managerul spitalului două chestiunii importante. Sub nicio formă nu se va pune problema internării pacienților adulți într-un spital care tratează copii. Mai mult decât atât, managerul de acolo a identificat posibilitatea de a extinde practic numărul de locuri existente acum cu încă 22 de locuri, în două etape. Prima dată 12, ulterior încă 10, doar pentru copii.”, a spus Andrei Baciu la Antena3.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că „există în țară pacienți copii, internați la secții de terapie intensivă, terapie mixtă care poate fi folosită fie pentru copii, fie pentru adulți. După ce acele paturi se vor elibera, care pot fi folosite pentru adulți, nu se vor mai interna acolo copii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel