Bădulescu - Ciceală, scandal în CGMB. ÎNJURĂTURI! A recunoscut tot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a recunoscut că a înjurat-o pe consiliera municipală USR Ana Maria Ciceală în timpul de dezbaterilor care au avut loc marţi la Comisia de sănătate din cadrul Consiliului General al Capitalei, ședință în care s-a discutat situația Maternității Giulești.

"Aşa este, după 45 de minute, atunci când am consumat toate elementele de discuţie cu numita Ciceală, parte a filmului de scurt metraj USR, a trebuit să umblu la registrul popular de înjurături", a precizat viceprimarul într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă a şi scris înjurătura respectivă în procesul verbal al şedinţei, el a replicat că îşi asumă acest lucru, pentru care va răspunde în faţa electoratului.

"Întotdeauna mă caracterizează lucrurile pe care mi le asum. (...) Am să vă spun că pe chestiunea asta răspund eu personal, o dată la patru ani", a declarat el.

Ce a declarat Ana Maria Ciceală

Ana Maria Ciceală a atras atenţia asupra faptului că iniţial solicitase invitarea primarului general, Gabriela Firea, la şedinţa comisiei, pentru a explica situaţia de la Giuleşti. Ea a mai precizat că nu o intimidează "astfel de injurii" din partea viceprimarului Bădulescu, nici pe subiectul Maternităţii Giuleşti, nici al companiilor municipale.

"Doamna Firea a preferat să îl trimită pe domnul Bădulescu în şedinţa comisiei şi să nu îşi asume responsabilitatea pentru situaţia de la Maternitatea Giuleşti, care mie mi se pare foarte gravă şi despre care întreb de două săptămâni, dacă se va face o anchetă şi dacă va decide şi dumneaei redeschiderea spitalului sau nu. Domnul Bădulescu a refuzat să îmi răspundă la întrebări, ocolind răspunsul timp de o oră, aproape, deşi am întrebat în fel şi chip cine are responsabilitatea legală şi cine dă semnătură pentru redeschiderea spitalului şi pentru ancheta de acolo, iar la sfârşitul şedinţei, din păcate, dumnealui s-a enervat şi a reacţionat după cum aţi putut observa în procesul verbal de şedinţă al Comisiei de sănătate. (...) Scrisul a fost metoda elegantă de la sfârşitul injuriilor şi urletelor prin care şi-a exprimat acelaşi punct de vedere", a precizat ea.

Ciprian Ciucu va sesiza Comisia juridică

Consilierul municipal PNL Ciprian Ciucu a declarat că va sesiza Comisia juridică şi de disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti, dar a remarcat că la conducerea acestei comisii se află tocmai Aurelian Bădulescu.

"Acest comportament al domnului Bădulescu nu este ceva nou. Este recurent şi, din punctul meu de vedere, dat fiind că doamna primar general nu ia nicio atitudine şi este viceprimarul domniei sale, pentru că dânsa i-a delegat atribuţiile de viceprimar, înseamnă că şi-l asumă. (...) Aurelian Bădulescu este fostul avocat al lui Gigi Becali, care e naşul familiei Firea-Pandele. (...) Eu, personal, o să sesizez Comisia juridică şi de disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti ca să ia acest tip de comportament, care se întâmplă şi în comisii şi în plen, în discuţie şi să fie sancţionat. Paradoxul este că şeful Comisiei juridice şi de disciplină este chiar domnul Bădulescu, dar acesta este singurul organ de apel, iar noi va trebui să mergem, cumva, chiar dacă e absurdă, pe calea procedurală. (...) Şi pe mine m-a făcut în fel şi chip azi, m-a invitat pe hol să ne batem. Acesta este viceprimarul asumat de Gabriela Firea până la urmă", a precizat Ciucu.

Vezi și: Raport MCV. Bădulescu - Ciucu, scandal în direct: Ce studii ai la bază?

Ciucu - Bădulescu, proces câştigat: La ce noi forme de presiune vor recurge?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel