Urmărește emisiunea live
Baschet masculin: Americanul Isaiah Philmore se desparte de CSU Sibiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Americanul Philmore pleacă de la CSU Sibiu / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Americanul Philmore pleacă de la CSU Sibiu / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Jucătorul american Isaiah Philmore se desparte de BC CSU Sibiu.

Jucătorul american Isaiah Philmore se va despărţi de BC CSU Sibiu şi va face pasul spre prima ligă de baschet masculin din Germania în încercarea de a-şi dezvolta cariera de profesionist, anunţă gruparea de pe Cibin pe site-ul său oficial.

Isaiah Philmore (31 de ani) pleacă de la Sibiu după două sezoane şi jumătate.

''A fost o decizie grea, cu siguranţă. Am petrecut mulţi ani aici şi îmi va lipsi. Îmi vor lipsi băieţii. Mi-aş fi dorit să nu se întâmple totul aşa, dar a trebuit să fac ce e mai bine pentru familia mea şi să profit de şansa aceasta şi sper că va fi bine şi voi ajunge acolo unde am visat dintotdeauna. Sibiul va fi mereu în inima mea şi asta nu înseamnă că nu vă mă voi mai întoarce vreodată. Cu siguranţă îmi va fi dor de fani, staff şi colegii de echipă. A fost o călătorie plăcută şi îmi pare rău că a trebuit să plec aşa. Dar a trebuit să o fac, a spus Isaiah Philmore.

Fleșeriu: Pierdem un jucător extrem de important 

Antrenorul Dan Fleşeriu a declarat că Sibiul pierde un jucător foarte important: ''Pierdem un jucător extrem de important din rotaţia noastră de bază, dar cred că am câştigat un suflet care va fi mereu alături de noi. A fost un jucător foarte important în toată perioada petrecută în echipa noastră şi a avut un randament foarte bun, drept dovadă că a şi primit o ofertă într-un campionat foarte puternic şi nu ar fi putut să renunţe la ea. Îi doresc tot succesul din lume, îmi doresc să ne mai întâlnim, în anii care urmează, dacă nu în aceeaşi echipă, măcar ca adversari.

Sunt convins că va reuşi orice îşi propune şi mă bucur că are această oportunitate, mă bucur că de la Sibiu pleacă jucători în ligi mai bune şi îmi doresc să mai văd şi alţii care să facă pasul ăsta, dar nu în acest sezon. Vom încerca să îl înlocuim cât de repede posibil şi cu speranţa de a găsi jucători cel puţin cu aceleaşi calităţi ca Zay. Băieţii au primit vestea cu oarecare îngrijorare, ştiu cât de greu este de înlocuit, dar sunt convins că vor da un randament şi mai bun, fiind motivaţi de această reuşită a lui Zay, a mai spus tehnicianul.

La rândul său, preşedintele clubului, Horaţiu Floca, a declarat: Nu ne este deloc simplu să ne despărţim de unul dintre jucătorii de bază, orice despărţire e un moment trist. Nu ne-am dorit niciun moment să ajungem la acest scenariu, deşi, încă din vară, Isaiah Philmore a avut această clauză contractuală ca, în cazul unei oferte mai bune, să poată pleca. Ştim că a mai avut oferte, dar a ales să rămână alături de familia galben-albastră, însă aceasta din urmă a fost greu de refuzat. Suntem conştienţi că pentru el este o oportunitate extraordinară şi nu putem decât să îi urmăm multă baftă mai departe. Noi ca echipă însă vom continua să ţintim sus şi vom anunţa curând numele celui care îl va înlocui pe Isaiah Philmore.

Philmore a reuşit să câştige, cu BC CSU Sibiu, Cupa României în 2019, iar în sezonul acesta a avut evoluţii foarte bune şi o contribuţie importantă în calificarea echipei sibiene în optimile FIBA Europe Cup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel