Băsescu, colaborator al Securităţii. Ionuţ Vulpescu: Şochează tăcerea vinovată a celor care i-au închinat ode
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ionuț Vulpescu
Ionuț Vulpescu
Ionuţ Vulpescu a scris un comentariu pe subiectul deciziei CAB privind colaborarea lui Traian Băsescu cu fosta Securitate.

"Belu Zilber spunea că în România, comunismul poartă pecetea lui I.V. Stalin și pe aceea a lui I.L. Caragiale. Azi, dacă ar fi trăit, ar fi spus că și condamnarea comunismului poartă pecetea lui Ilf și Petrov. Mai ales a lui Petrov.

Sentința, deși în primă instanță, face din Traian Băsescu un colaborator cu acte în regulă al Securității. Dar nu asta șochează. Cred că societatea era pregătită pentru o astfel de sentință. Ce șochează este tăcerea vinovată a celor care i-au închinat ode atâția ani și i-au aplaudat toate ticăloșiile, cu un zel și o slugărnicie de care nu-i credeam capabili pe mulți dintre ei.

Fiecare dintre noi are dreptul să creadă în cine vrea, să admire pe cine vrea. Suntem, încă, o țară liberă. Nu mă aștept din partea adulatorilor lui la o lepădare de Traian Băsescu. Dar la niscaiva regrete mă așteptam. Măcar pentru a dovedi că sunt suficient de puternici încât să-și asume erorile. După liniștea profundă care s-a așternut, o tăcere lașă, este greu de crezut că se va întâmpla așa ceva. Există circumstanțe atenuante pentru unii dintre ei: sunt ocupați, caută un nou 'conducător' pentru alte coordonate istorice. Deși Caragiale ar folosi alt termen despre coordonate. Ceva cu isteria...", a scris Ionuţ Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel