Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

22 sep 2019 / 12:57
Băsescu, colaborator al Securităţii. Ionuţ Vulpescu: Şochează tăcerea vinovată a celor care i-au închinat ode
Ionuţ Vulpescu a scris un comentariu pe subiectul deciziei CAB privind colaborarea lui Traian Băsescu cu fosta Securitate.
Ionuț Vulpescu

"Belu Zilber spunea că în România, comunismul poartă pecetea lui I.V. Stalin și pe aceea a lui I.L. Caragiale. Azi, dacă ar fi trăit, ar fi spus că și condamnarea comunismului poartă pecetea lui Ilf și Petrov. Mai ales a lui Petrov.

Sentința, deși în primă instanță, face din Traian Băsescu un colaborator cu acte în regulă al Securității. Dar nu asta șochează. Cred că societatea era pregătită pentru o astfel de sentință. Ce șochează este tăcerea vinovată a celor care i-au închinat ode atâția ani și i-au aplaudat toate ticăloșiile, cu un zel și o slugărnicie de care nu-i credeam capabili pe mulți dintre ei.

Fiecare dintre noi are dreptul să creadă în cine vrea, să admire pe cine vrea. Suntem, încă, o țară liberă. Nu mă aștept din partea adulatorilor lui la o lepădare de Traian Băsescu. Dar la niscaiva regrete mă așteptam. Măcar pentru a dovedi că sunt suficient de puternici încât să-și asume erorile. După liniștea profundă care s-a așternut, o tăcere lașă, este greu de crezut că se va întâmpla așa ceva. Există circumstanțe atenuante pentru unii dintre ei: sunt ocupați, caută un nou 'conducător' pentru alte coordonate istorice. Deși Caragiale ar folosi alt termen despre coordonate. Ceva cu isteria...", a scris Ionuţ Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Acest articol reprezintă o opinie.
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri