Băsescu, colaborator al Securității. Vâlcu, faza zilei: Kovesi, sesizare în numele Uniunii Europene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kovesi - Băsescu
Kovesi - Băsescu
După sentința definitivă în cazul Traian Băsescu, cine ar trebui să se sesizeze din partea procurorilor?

Ziaristul Val Vâlcu a dat răspunsul la această întrebare în emisiunea jurnalistei Cătălinei Porumbel la Antena 3.

”Cred că Laura Codruța Kovesi, atunci când va fi procuror-șef european va trebui, în numele Uniunii Europene, să sesizeze”, a spus Val Vâlcu la Antena 3.

Apoi, referitor la faptul că unii spun că România este cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană, în ciuda realității cifrelor, ziaristul a făcut următorul comentariu:

”Nu vi se pare haios și arată cum funcționează Uniunea Europeană... ai cei mai puțini kilometri de autostradă și comisarul pe Transporturi este din România, ai cea mai coruptă țară, iar procurorul-șef este din România. Nu este haioasă Uniunea Europeană?”.

”Poate vor să ne stimuleze...”, a zis Cătălina Porumbel.

CAB: Băsescu, colaborator al Securității

Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la CAB-S a-VIII-a CAF. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", se arată în decizia instanţei.

La ultimul termen al procesului din 5 septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

"Avem puncte de vedere total diferite, eu şi CNSAS. Ne va împăca un al treilea, judecătorul", a spus atunci Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel