Băsescu: Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Băsescu
Băsescu
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că doar o schimbare a actualului Guvern ar putea îmbunătăţi imaginea pe care România o are în Uniunea Europeană.

'Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene. În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov', a scris Băsescu miercuri, pe Facebook.

"Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa"

În opinia sa, nici măcar o schimbare fundamentală de atitudine a coaliţiei de guvernământ nu ar mai fi suficientă, deoarece 'procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat, iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie'. 'Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traiectoria normală. Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE, dar şi observaţiile din raportul MCV, în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa', a mai scris fostul preşedinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel