Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

09 sep, 21:22
Băuturile energizante, INTERZISE tinerilor cu vârsta sub 18 ani
Un proiect al Ministerului Sănătății prevede interzicerea băuturilor energizante tinerilor care nu au 18 ani împliniți.
bauturi energizante

Băuturile energizante sun frecvent folosite de tineri în perioada examenelor sau a perioadelor în care au un program aglomerat și le lipsește enrgia. Comercializarea acestor băuturi, ar putea fi interzisă atunci când este vorba despre persoane cu vârsta sub 18 ani, transmite Agerpres. Asta prevede un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit documentului, se interzice comercializarea băuturilor energizante şi prin automate, cu excepţia celor amplasate în clădirile cu destinaţie exclusivă spaţiilor pentru birouri. Totodată, se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.

"Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin structurile de specialitate, pot să solicite producătorilor, distribuitorilor sau importatorilor de băuturi energizante, pentru fiecare marcă sau tip, documente inclusiv buletine de analiză, care să demonstreze conformitatea produselor cu legislaţia în vigoare, conform competenţelor", se mai arată în proiect.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri