Bayern Munchen a stabilit un nou record european
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Bayern Munchen, care a cucerit Supercupa Europei joi seara, după 2-1 cu Sevilla, în urma prelungirilor, la Budapesta, a reuşit a 23-a sa victorie consecutivă în toate competiţiile, un nou record european absolut pentru un club dintr-un campionat continental de top, transmite AFP.

Niciun club din cele mai importante cinci campionate europene (Big 5 - Anglia, Spania, Italia, Germania, Franţa, n. red.) nu a reuşit vreodată o astfel de serie, a remarcat, vineri, site-ul clubului bavarez, care a câştigat toate meciurile începând din 16 februarie, când a învins-o pe FC Koln cu 4-1 în Bundesliga. Statisticienii fotbalului au confirmat recordul, care aparţinea până acum echipei Real Madrid, cu 22 de victorii consecutive între septembrie şi decembrie 2014, sub comanda lui Carlo Ancelotti.

Seria reuşită de Bayern este una şi mai impresionantă, deoarece include un final de sezon, cu multe meciuri decisive, o finală de Cupa Germaniei, faza finală a Ligii Campionilor şi Supercupa Europei. Printre echipele învinse de formaţia antrenată de Hans-Dieter Flick se numără PSG, FC Barcelona, Chelsea şi Dortmund. În următoarele două partide, Bayern va juca duminică la Hoffenheim, în Bundesliga, iar miercuri o va întâlni pe Borussia Dortmund în Supercupa Germaniei.

Bayern este neînvinsă din 7 decembrie 2019, când a pierdut cu 1-2 în faţa Borussiei Moenchengladbach, iar ultimul său meci egal s-a înregistrat pe 9 februarie, 1-1, acasă, cu RB Leipzig, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel