Tudorache, plan cu Firea. Lovitură pentru BNR - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Parcul cu Platani / foto facebook @parculcuplatani
Parcul cu Platani / foto facebook @parculcuplatani
Unele terenuri cu destinaţie sportivă nu sunt folosite sau sunt folosite ineficient ori de un număr restrâns de persoane, iar acest lucru nemulţumeşte administraţia locală, în special la Sectorul 1 din Capitală.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a explicat, în exclusivitate pentru DC News, ce s-ar putea face pe aceste terenuri, dacă s-ar depăşi obstacolele bicrocratice.

Este de remarcat, în primul rând, existenţa unui teren uriaş lângă Palatul Parlamentului pe care l-a luat Banca Naţională, şi care este scos din circuit şi au acces pe el numai anumite "persoane cu legitimaţie".

"Ştiţi care-i problema? Ei (BNR-ul - n.r.) cer Primăriei Capitalei o sumă foarte mare ca să-l dea primăriei, iar ei nu pot investi în el. Adică nici nu pot investi în acea bază şi nici nu se dezvoltă şi uite aşa am rămas noi fără un turneu de tenis." a spus Tudorache.

BNR blochează dar şi foloseşte terenul în centrul Capitalei. Celelalte obiective din Sectorul 1: Baza ProRapid, Parcul Bazilescu, Teatrul de vară par a fi blocate fără motiv.

Însă primăriile s-au gândit la o soluţie surpriză: "Ne tot gândeam, noi primarii, împreună cu Gabriela Firea, să le percepem instituţiilor statului care ţin aceste baze şi nu le pun la dispoziţia cetăţenilor - căci de fapt ăsta e rolul unei baze - să le luăm impozit cât ne permite legea. Cât mai mare. Cred că asta o să facem " a declarat primarul Tudorache.

Practic, în acest moment, anumite persoane din sistemul public şi-au luat în folosinţă terenul din Parcul cu Platani, blocând investiţii.

"Poate BNR-ul are bani, dar Ministerul Culturii nu prea are bani şi nu-şi permite să plătească prea multe amenzi." a mai spus primarul sectorul 1, Daniel Tudorache.

Întreaga discuţie ce vizează intenţiile primăriilor faţă de terenurile care pot fi folosite ca baze sportive dar nu se află încă îm posesia administraţiei locale o puteţi urmări integral aici:

VIDEO

Clubul Sportiv Progresul era situat în cartierul Cotroceni şi avea Stadionul Cotroceni, cunoscut şi sub numele de „Parcul cu Platani". Clubul este în administrarea Băncii Naţionale a României (BNR) şi este folosit numai de salariaţii băncii. Pe stadionul Cotroceni se desfăşurau în trecut meciurile echipei de fotbal Progresul Bucureşti, devenită ulterior F.C. Naţional. În 2009 echipa a fost evacuată de pe stadion deoarece nu îşi achitase datoriile faţă de BNR, iar acum arena este rareori utilizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel