BERD a investit 4,5 milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni lansată de Autonom
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Firma Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de autoturisme şi leasing operaţional din România, se va extinde utilizând fondurile pe care le-a strâns prin emiterea unor obligaţiuni susţinute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, informează un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

BERD a informat vineri că a investit 4,5 milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 20 de milioane de euro lansată de Autonom. Fondurile strânse de Autonom vor fi utilizate pentru a-şi extinde flota de autoturisme şi a veni în întâmpinarea cererilor în creştere din partea companiilor locale, scrie Agerpres.

"Tranzacţia susţine dezvoltarea viitoare a pieţei de capital din România şi vine după recenta decizie a FTSE Russell de a promova piaţa bursieră românească la statutul de piaţă emergentă secundară", informează BERD.

Autonom, companie înfiinţată în anul 2006 de fraţii Marius şi Dan Ştefan, are în prezent o reţea de 40 de agenţii în România, subsidiare în Ungaria şi Serbia, precum şi un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme. Autonom furnizează servicii de închirieri de autoturisme pe termen scurt şi mediu, leasing de echipamente, asistenţă rutieră, servicii de management al flotelor de autovehicule şi vânzări de autovehicule second-hand.

Anterior, BERD a acordat firmei Autonom un împrumut în valoare de 5 milioane euro şi de asemenea a sprijinit-o în cadrul programului Advice for Small Businesses în România, finanţat de guvernul austriac. Graţie sprijinului unui consilier internaţional, Autonom a putut să găsească noi surse de finanţare şi să îşi crească afacerile.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu. În România, BERD se numără printre investitorii instituţionali de top. Până în prezent, banca a investit peste 8,3 miliarde de euro în România, în principal în sectorul privat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel