BILANȚ CORONAVIRUS. Rafila, observație incredibilă: Dacă vă uitați, chiar și zilele coincid!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președintele Societății Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a observat un detaliu cheie al epidemiei din țara noastră și a tras câteva concluzii pe această bază.

„Sunt cifre similare cu cele de săptămâna trecută. Dacă vă uitați, chiar și zilele coincid. Recordul de ieri, de peste 1.700 de cazuri, este o replică a recordului înregistrat în săptămâna trecută, exact în aceeași zi. Următoarele două zile au fost peste 1.600 de cazuri și să vedem mâine ce o să ne arate raportarea.

Este clar că impactul reluării activității de la începutul lunii septembrie a existat, a fost o creștere cu circa 20% a nr. de cazuri raportat la perioada anterioară. Acum așteptăm să vedem ce se va întâmpla, dacă va exista un impact în ceea ce privește deschiderea școlilor”, a transmis expertul în epidemiologie, la Digi 24.

Nu contează valul, contează evoluția

„Chestiunea cu valurile este următoarea. Țările din Uniunea Europeană, din Vestul Europei, cu siguranță sunt în valul doi, se observă creșteri importante ale numărului de cazuri, după o acalmie destul de lungă din timpul verii. Diferența față de noi este legată de faptul că noi, în cursul verii, am avut totuși destul de multe cazuri, mult mai multe decât ei în aceeași perioadă. Sigur, unii vin cu teoria primului val care continuă, nu este vorba de o problemă legată de numărul valului”, a explicat Rafila.

Prin urmare, este vorba despre „studiul unei evoluții, iar la noi, începând de la 1 iunie, a fost în mod constant o evoluție crescătoare care, din păcate, nu s-a oprit nici în momentul de față”. „Rămâne să vedem ce va fi în viitor. Eu aștept și cu interes profesional, dar și cu îngrijorare, rezultatele din perioada următoare, pentru că deschiderea școlilor este un moment care, de obicei, duce la creșterea transmisibilității”, a mai transmis prof. Alexandru Rafila.

Peste 2.000 de cazuri în România, în viitor?

Întrebat despre depășirea pragului istoric de 2.000 de cazuri săptămâna viitoare, expertul a spus: „Nu-mi place să fac astfel de speculații, important este să fie o creștere rezonabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel