Bistriţa-Năsăud: Ofertă bogată a editurilor la Târgul de carte pentru copii şi adolescenţi "CoşBook"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cărţi destinate copiilor şi adolescenţilor, publicate la aproximativ 20 de edituri din ţară, vor putea fi răsfoite şi cumpărate la cea de-a patra ediţie a Târgului de carte "CoşBook", organizat de Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud chiar în curtea instituţiei.

Târgul de carte pentru copii şi adolescenţi a fost deschis oficial joi şi se va închide sâmbătă, timp în care elevii sunt invitaţi să participe la mai multe lansări şi prezentări de carte şi reviste şcolare, întâlniri cu scriitori, dar şi la dezbateri pe teme legate de lectură.

De asemenea, Biblioteca Judeţeană "George Coşbuc" se foloseşte de acest prilej pentru a-şi premia cei mai fideli cititori.

Programul târgului este completat cu momente culturale dedicate scriitorului Liviu Rebreanu, născut pe meleaguri bistriţene, de la moartea căruia s-au împlinit luna aceasta 75 de ani, şi Editurii Junimea, care anul acesta împlineşte 50 de ani de existenţă.

Târgul se va încheia, sâmbătă, cu crosul "CoşBook - Alerg o carte", eveniment organizat pentru al treilea an consecutiv, la care toţi participanţii sunt rugaţi să alerge ţinând în mână o carte, iar la final cei mai buni vor fi premiaţi nu doar cu diplome şi medalii, ci şi cu volume de proză sau poezie.

Târgul de carte pentru copii şi adolescenţi este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel