Bitcoin a crescut de 10 ori într-un an. Iancu Guda spune cine va suferi: Speculă! Vor pierde cel mai mult
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa Pixabay
Sursa Pixabay
Bitcoin este considerat a fi speculă de către analistul economic Iancu Guda.

”Suntem tentați de iluzia de a ne îmbogăți repede, semnificativ, fără efort și speculăm, ca la pariuri”, a spus economistul Iancu Guda, într-o intervenție la Digi24.

Bitcoin-ul în martie 2020 era cotat pe la 5.000 de dolari. Acum este aproape de 50.000 de dolari. Îmi poate spune și mie cineva ce s-a întâmplat cu acest Bitcoin în ultimele 12 luni, de a dus la o creștere a prețului de 10 ori. Este o monedă folosită în tranzacțiile pentru achizițiile auto, imobiliare, vacanțe, haine, industria alimentară, HoReCa? A devenit această monedă general folosită de toată lumea ca să justifice creșterea valorii? Nu!”, a spus acesta.

Vezi și: EXCLUSIV  Vasilescu (BNR), atenţionare privind Bitcoin. Paralelă cu Caritasul: "S-ar putea să se frigă"

Iancu Guda precizează că fluctuațiile și creșterea monedei virtuale se bazează pe ”efectul de turmă” și cumpărarea în masă a acesteia.

”O parte vor câștiga, primii care au intrat și au cumpărat ieftin, dar întotdeauna, ultimii, care intră spre final, când deja prețul este foarte sus, vor suferi și vor pierde cel mai mult. Este o speculă, nimeni nu poate determina valoarea fundamentală și atunci dacă nu știi dacă este sub sau supraapreciat, dacă nu poți face această evaluare, înseamnă că mergi la risc, pariu, speculă și speri că în viitor valoarea să fie mai mare”, a mai precizat Iancu Guda în cadrul intervenției.

Guda mai argumentează că Bitcoin nu are o bază reală pentru creștere și că fluctuațiile de creștere precedente nu sunt un argument solid și o bază pentru creșterile viitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel