BIZARERIA de la alegerile locale. Cristea-Enache: Se întâmplă ceva acolo. Dacă trăia Caragiale... / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Scriitorul Flaviu George Predescu și criticul literar Daniel Cristea-Enache au vorbit, la emisiunea „De Ce Citim” de la DC News și despre rezultatul alegerilor locale. 

La „De Ce Citim - Actualitatea lui Caragiale”, criticul literar Daniel Cristea-Enache s-a întrebat cum de i-a venit atât de târziu ideea unei emisiuni despre actualitatea lui Caragiale, dat fiind faptul că alegerile locale „confirmă încă o dată că acest mare scriitor nu numai că este un scriitor clasic, dar este și un scriitor foarte actual și care pare să fie contemporan cu noi, cu fiecare perioadă istorică și cu fiecare generație de cititori”. 

Întrebat cum vede cazul de la Deveselu, respectiv alegerea de către cetățeni a unui primar mort, criticul literar a declarat că „este o situație caragialiană... Se întâmplă ceva acolo la Deveselu. S-a făcut și un film extraordinar al unui regizor tânăr, care a murit din păcate în timpul filmului, California Dreaming, în care conflictul este oprirea unui tren NATO de către șeful gării din Deveselu. Oricât ar fi NATO de NATO, acesta spune că e șeful gării și că lui trebuie să îi dea ascultare”. 

Realitatea românească a zilelor noastre oferă foarte multe situații pe care s-ar fi putut constitui un text caragian. El lua mereu pulsul societății și într-un mod comic, și într-un mod serios. El are două fațete ale persualității: nu numai registrul comic, ci și acest registru serios, al dramaticului. Caragiale mai mult ca sigur că s-ar fi aplecat asupra acestei schițe absurde a ceea ce s-a întâmplat la Deveselu”, a mai spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la „De Ce Citim - Actualitatea lui Caragiale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel