Blocaj cu bugetul Sectorului 1. Clotilde Armand, acuzată că promovează un proiect ilegal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Situaţie delicată la Sectorul 1, unde Clotilde Armand insistă pentru votarea bugetului local, însă proiectul este în impas urmare a hotărârii instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1.

DC News a obţinut detalii despre situaţia delicată de la Sectorul 1, unde sunt probleme şi disensiuni în Consiliul Local, pe tema bugetului local pentru anul 2021, propus de către Clotilde Armand. Concret, lucrurile sunt în impas din cauză că instanţa de judecată a decis suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1.

În acest caz, potrivit surselor noastre, bugetul propus de către primarul în funcţie nu poate fi aprobat întrucât a fost conceput pe noua organigramă care nu mai conţine trei structuri ce au fost eliminate la finele anului trecut ( Direcţia de Şcoli şi Spitale, Centrul Cultural şi Direcţia de Pieţe), hotărâre care a fost însă suspendată. Deci proiectul a fost construit de primarul Clotilde Armand pe o organigramă suspendată de instanță. Iar cum hotărârea a fost suspendată de instanţă se pune în discuţie faptul că ar trebui să se revină la situaţia anterioară,  iar bugetul local să prevadă sumele pentru funcţionarea celor trei direcţii a căror desfiinţare a fost suspendată în instanţă.

Dacă acea hotărâre este suspendată, înseamnă că noua organigramă a primăriei nu ar trebui să funcţioneze, iar automat bugetul ar trebui să fie construit şi cu cele trei entităţi care au fost desfiinţate. Aprobarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate ar însemna că ar genera un blocaj la nivelul administraţiei locale. 

Ce transmit consilerii PNL

Reamintim faptul că din aceste motive consilierii locali PNL au criticat public presiunile făcute de către Clotilde Armand pentru aprobarea bugetului, afirmând că ei nu sunt dispuşi să-şi dea votul pe un buget care, în opinia lor, este construit ilegal. 

"O nouă zi, o nouă ședință extraordinară de îndată la primăria sectorului1, convocată spre finalul zilei de ieri pentru azi, orele 15. Ședințele de îndată au devenit un instrument la ordinea zilei la sectorul 1, abuzat de nenumărate ori de actuala administrație, ca un mijloc de presiune asupra consiliului local. Și în al doisprezecelea ceas, primarul sectorului 1 și aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a TribunaluluiBucurești și o opinie avizată emisă sub semnătura președintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

În tot acest timp, primăria sectorului 1 este blocată, funcționarii publici nu știu dacă au dreptul să semneze acte importante, primarul se încăpățânează să ignore decizia instanței, iar problemele cetățenilor rămân nerezolvate. Același proiect de buget, la virgulă, este propus pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local de astăzi. Este a patra ședință consecutivă în care se supune la vot același proiect de buget ilegal. (...) Consilierii PNL de la Sectorul 1 nu vor gira nesocotirea deciziei unei instanțe și nici călcarea în picioare a legii. Motivarea deciziei instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local (HCL) al Sectorului 1 nr. 291/04.12.2020 arată negru pe alb grave nereguli în redactarea și conținutul acestei hotărâri", transmite PNL Sector 1 printr-un comunicat de presă.

Ce susţine primarul Clotilde Armand

"Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat iar hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili și să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiții atât de necesare pentru reconstrucția și modernizarea Sectorului 1.

Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor", transmite Clotilde Armand printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel