Blue Air a intrat într-o formă de INSOLVENȚĂ. Instanța s-a pronunțat
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tribunalul București a dat o decizie după ce compania aeriană Blue Air a cerut o formă de insolvență. 

Compania aeriană Blue Air a intrat într-o formă asemănătoare cu insolvența, spun jurnaliștii de la Capital.ro. Instanța a pronunțat astăzi o hotărâre în acest sens. 

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin.1 din Legea nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura de concordat preventiv a debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin. 2 din lege desemnează administrator concordatar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Judecată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.07.2020,” se arată într-o decizie a Tribunalului București. 

Ce este concordatul preventiv 

Conform sursei citate, diferența dintre concordat și insolvență este că se poate negocia direct cu majoritatea creditorilor, modalități si termene de acoperire a creanțelor care să permită debitoarei redresarea economică și în acelasi timp să ofere creditorilor o perspectivă mai bună de recuperare a creanțelor față de procedura insolvenței.

Termenul pentru satisfacerea creanțelor stabilite prin concordat este de 24 de luni de la data omologării acestuia prin hotărâre executorie, cu posibilitatea de prelungire cu 12 luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel