Bomba ASCUNSĂ în conserve. Efecte TOXICE pentru organismul uman
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Românii trebuie să știe cum ne pot îmbolnăvi alimentele din conserve. 

Tot pericolul vine de la nanoparticulele din ambalaj. O cercetare recentă din SUA arată că particulele de oxid de zinc din conserve ne-ar putea crea mari probleme de sănătate. Nanoparticulele distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinale şi încetinesc modul în care se absorb substanţele nutritive.

O altă substanță care poate duce la boli cardiace, diabet și obezitate este bisfenol A, folosit în plasticul care căptușește conservele. Aceasta este folosită pentru a se menține produsele proaspete și pentru a nu rugini cutia.

Mai multe studii au arătat că bisfenolul se transferă ușor din materialul plastic în alimentele din cutii sau sticle, ajungând astfel în organismul uman. Bisfenolul afectează activitatea glandelor endocrine, se pot produce dereglări hormonale și modificări comportamentale în rândul copiilor cauzând pubertate precoce. 

Evitați expunerea la căldură (lumina soarelui, cuptorul cu microunde etc.) a conservelor și sticlelor de plastic pentru ca BPA sa nu intre în compoziția alimentelor. Folosiți recipiente din sticlă, porțelan sau oțel inoxidabil pentru alimente calde și lichide în loc de recipiente din plastic, potrivit Mayoclinic.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel