Concurenţi din patru ţări la Festivalul de folclor 'Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării'
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Concurenţi din patru ţări vor fi prezenţi la ediţia de anul acesta a Festivalului de folclor 'Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării' de la Brăila, programat în perioada 16-18 iulie, potrivit informaţiilor furnizate, luni, de organizatori. 

Concursul se adresează soliştilor vocali şi grupurilor formate din maximum cinci persoane, care au depăşit vârsta de 18 ani, artişti amatori aparţinând ţărilor de pe cursul Dunării, iar anul acesta s-au înscris 30 de concurenţi din Serbia, Republica Moldova, Ucraina şi România.

Fiecare concurent a prezentat la preselecţie două piese contrastante ca structură (tempo, melodie, ritm, caracter) prima piesă fără acompaniament, iar a doua cu acompaniament orchestral şi care au exprimat zona etno-folclorică din care provine concurentul.

În prima seară a festivalului, după concurs, va urma un recital susţinut de Gelu Voicu, în a doua seară vor concerta Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu şi Horaţiu Cigu, iar în seara de gală a festivalului, după decernarea premiilor, vor cânta Cornelia şi Lupu Rednic şi Angelica Flutur. Atât concurenţii, cât şi interpreţii de muzică populară care vor cânta în recital la festival vor fi acompaniaţi de Orchestra 'Lăutarii', de la Chişinău, sub bagheta dirijorală a maestrului Nicolae Botgros.

Trofeul festivalului este de 5.000 euro, Premiul I - 3.000 euro, Premiul al II-lea - 1.500 euro, Premiul al III-lea - 1.000 euro, Premiul pentru autenticitatea costumului popular - 500 euro şi Premiul pentru popularitate - 500 euro. Festival internaţional de folclor 'Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării', ajuns la ediţia a XIII-a, se va desfăşura pe scena de pe Esplanada Dunării, în organizarea Centrului Judeţean de Creaţie Brăila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel