Urmărește emisiunea live
Brăila: Proiecţii de gală la Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF; Dana Rogoz, printre invitaţii speciali
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp

Brăila va găzdui Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF, eveniment care se va desfăşura la Teatrul "Maria Filotti", iar printre invitaţii speciali se va afla actriţa Dana Rogoz, alături de regizorii Tudor Giurgiu şi Radu Dragomir, au anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, organizatorii, scrie Agerpres.

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este programată pe 5 şi 6 noiembrie, zile în care vor putea fi urmărite proiecţiile de gală ale filmelor româneşti ale anului, "Parking" şi "Mo".

Dana Rogoz joacă în "Mo", regizat de Radu Dragomir, care va rula marţi, 5 noiembrie, ora 19,00, rolul unei studente "rebele, agresive, care provoacă, care împinge limitele mereu". Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Vedeta, prezentă la Brăila cu această ocazie, va răspunde curiozităţilor publicului alături de regizorul Radu Dragomir, cel împreună cu care a construit povestea despre abuz şi hărţuire din Mo, inspirată din fapte reale.

"Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o ştire la TV cu o studentă de la Cluj, care îşi filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întreţină relaţii sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând", spune Radu Dragomir. În rolul principal masculin joacă actorul Răzvan Vasilescu.

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19,00, regizorul Tudor Giurgiu îşi va prezenta noul film, "Parking", bazat pe romanul "Apropierea", al lui Marin Mălaicu-Hondrari. Filmată în Spania şi în România, povestea de dragoste dintre un poet român emigrant în Cordoba şi o cântăreaţă spaniolă are în distribuţie vedete spaniole, este "o odă dedicată tuturor visătorilor şi cutezătorilor care au părăsit zona de confort a oraşului natal pentru a căuta o viaţă mai bună în altă parte", aşa cum îl descrie Cineuropa.

Parking este filmul care a deschis TIFF 2019.

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), îşi propune să aducă cele mai noi filme româneşti cât mai aproape de publicul pe care îl merită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel