Brexit. Londra acuză UE că frânează negocierile
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Negociatorul-şef britanic pentru Brexit, Dominic Raab, a acuzat vineri Uniunea Europeană că 'pune frână' negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Raab apreciază că ţara sa a făcut destule concesii la aceste negocieri şi a reproşat de asemenea europenilor că ei consideră Irlanda de Nord preţul pe care Marea Britanie trebuie să-l plătească pentru că a ales să părăsească UE, relatează agenţiile EFE şi Reuters. 

Vorbind la postul BBC, Raab a spus că la summitul european încheiat joi la Salzburg fără niciun progres liderii europeni au respins planul britanic privind Brexitul 'fără nicio explicaţie coerentă asupra motivelor' şi au avansat doar 'revendicări dogmatice despre unitatea pieţei europene', deşi, consideră negociatorul-şef britanic, propunerile Londrei vin tocmai în întâmpinarea ideii de menţinere a acestei unităţi a pieţei europene. 

Piaţă comună a bunurilor între Marea Britanie şi UE

El a insistat că propunerea britanică ce este cuprinsă în aşa-numitul Plan de Chequers are în vedere menţinerea unei pieţe comune a bunurilor între Marea Britanie şi UE, aceasta fiind în opinia Londrei şi cea mai bună opţiune de a menţine deschisă frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord. 

Legat de aceasta din urmă, Raab a acuzat UE ar vedea în Irlanda de Nord preţul pe care Marea Britanie trebuie să-l plătească pentru că a decis să părăsească blocul comunitar.  El a asigurat în declaraţia sa că va continua să negocieze 'cu bună credinţă', dar a estimat că Londra a făcut deja destule concesii şi a cerut Uniunii Europene să 'slăbească frâna de mână'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel