București, Romanian Fashion Philosophy, lansare concept Fabricat în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Evenimentul internaţional de modă Romanian Fashion Philosophy, prin care se doreşte promovarea industriei fashion din România, a început miercuri la Ambasad'Or Events Bucureşti.

Prin acest eveniment, organizatorii doresc stimularea dorinţei oamenilor de a consuma 'produsul românesc', de a creşte şi promova acest concept 'Fabricat în România', dar şi de a creşte deschiderea consumatorului către designerii şi producătorii autohtoni, precizează organizatorii. 'Romanian Fashion Philosophy se va desfăşura timp de douăsprezece zile, la Bucureşti, la Ambasad'Or Events, în perioada 17 - 19 octombrie, şi la Târgu Mureş, la Cetatea Medievală, între 19 şi 28 octombrie', a declarat Ionuţ Constantin, organizatorul evenimentului.

Colecție de ii

Proiectul îşi propune să promoveze valorile cultural-europene în rândul tinerilor şi studenţilor, creşterea interesului pentru acţiuni culturale, artistice, educative şi de voluntariat. Prima zi de Romanian Fashion Philosophy a fost dedicată prezentărilor de modă. Deschiderea a fost făcută cu o colecţie de rochii de mireasă Aryanna Karen 'Colecţia 2019 - Perfect Glamour', create de designerul Ana Maria Lungu, urmată de colecţia Spring Summer 2019 a designerului Ştefan Muscă. Designerul Anda Mănescu a fost prezentă la Romanian Fashion Philosophy cu o colecţie de 36 de ii reprezentând toate zonele geografice şi istorice ale României. 'Toate aceste ii sunt lucrate manual de nişte doamne foarte în vârstă. Au venit inclusiv cu două ii care au vechime de o sută de ani', a precizat Ionuţ Constantin.

Costum popular din 1918

Primul centenar al colecţiei Andei Mănescu aparţine zonei Muscelului. Este un costum complet din jurul anului 1918, cu o coloristică bogată, predominant vişinie şi este un costum de patrimoniu. Cel de-al doilea centenar este o ie lungă oltenească, ţesută mărunt fir cu fir de pânză pescărească şi este, de asemenea, o piesă de patrimoniu cu o valoare inestimabilă, a spus prezentatorul galei. Seara a continuat cu o prezentare de make-up în care Mirela Vescan a machiat bărbaţii 'astfel încât să arate ca nişte femei', a mai spus Ionuţ Constantin. Ultimul eveniment al serii a fost prezentarea colecţiei de primăvară-vară Pavlique 2019. 

Evenimentul continuă la Târgu Mureș

Potrivit organizatorului Romanian Fashion Philosophy, la Târgu Mureş, începând din 19 octombrie, timp de zece zile, vor avea loc mai multe evenimente, de la concerte de muzică populară, uşoară şi rock, la conferinţe, expoziţii şi lansări de branduri. 'Evenimentul de la Târgu Mureş se numeşte '100 de ani în zece zile', pentru că timp de zece zile în Cetatea Medievală din Târgu Mureş vor avea loc diferite acţiuni. Aşa cum anul acesta sunt organizate foarte multe evenimente cu ocazia Centenarului - 100 de ani istorie, 100 de ani de medicină şi multe altele -, la fel venim şi noi cu 100 de ani de modă, dar şi cu o expoziţie spectaculoasă organizată de AGERPRES. Printre invitaţii care şi-au confirmat prezenţa se numără foarte mulţi politicieni, Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, formaţii şi interpreţi de muzică. Un invitat special sper că va fi doamna prim-ministru, care a anunţat că va merge la un astfel de eveniment şi sper că va fi evenimentul nostru', a mai spus Ionuţ Constantin. Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Romanian Fashion Philosophy se doreşte evitarea 'pierderii' tinerelor talente care, prin activităţile lor, ar putea contribui activ la dezvoltarea socială a ţării, precizează organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel