Bucureștiul e BLOCAT. Ora 18:00 de închidere a magazinelor a paralizat Capitala
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto cititor dcnews
foto cititor dcnews
Capitala este paralizată la această oră. 

Cu doar câteva ore de închiderea magazinelor, vineri, 2 aprilie 2021, Bucureștiul e blocat. La ora 15:00, pe mai multe artere din București, efectiv se stă în trafic, nu se circulă. Timid, se aude Poliția undeva în depărtare. Deși speranța este că va dirija cineva traficul și te vei mișca din loc, e și riscul unui accident în față. Șocul e cu atât mai mare cu cât îți dai seama că, înaintând, e doar Bucureștiul sufocat de oamenii care se înghesuie să ajungă în diferite magazine ale Capitalei, toate închizându-se la ora 18:00. 

Responsabilii care au luat această măsură au uitat, probabil, că nu toți suntem bugetari, cu program până la ora 14:00, vinerea. Oamenii muncesc și până la 16, 17, 18. Mulți ajung să se învoiască de la serviciu pentru a merge la cumpărături. 

Astfel de măsuri, chiar înainte de Sărbătorile Pascale, nu fac decât să aglomereze spații, care, în mod tradițional, erau aglomerate. Cu atât mai mult sunt mai aglomerate în acest an, în care sunt restricții de circulație și mare parte dintre români își petrec sărbătorile acasă. 

Dacă statul nu a luat în calcul aglomerația care se produce prin închiderea activității în București la ora 18:00, Poliția pare că se gândește să intervină doar când situația e critică. Recent, un sindicalist din Poliție era revoltat după ce le-a spus premierul Cîțu să iasă în stradă. Revolta lui era cu atât mai mare cu cât unii dintre agenți nu puteau da amenzi, de parcă acesta era unicul rol al Poliției, să dea amenzi. Ar fi poate, mai înțelept, ca, în loc să existe această fugă pentru norma de amenzi, să existe prevenție, informare și, în cazul de astăzi, o dirijare a traficului. 

Înțelegem că Bucureștiul are o infectare peste 7 la mie, cu mult peste cea de 4 la mie, însă poate ar trebui adaptate măsurile luate și la dimensiunea municipiului, dar și la numărul de persoane din țară care locuiesc și muncesc în Capitală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel