Buletinul, pe telefonul mobil din 2021 într-o ţară din Europa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Buletinul ar putea fi arătat de pe telefon. Sursa: Pixabay
Buletinul ar putea fi arătat de pe telefon. Sursa: Pixabay
O ţară din Europa va permite stocarea pe telefonul mobil a cărţii de identitate din 2021, în încercarea de accelerare a digitalizării.  

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat că începând din această toamnă, o carte de identitate electronică va putea fi stocată pe telefoanele mobile. Aceasta va putea fi folosită atât în comunicarea cu autoritățile țării, cât și cu afaceri private, care vor putea citi și interpreta aceste date. Pentru a evita furtul de identitate, ID-ul virtual va putea fi protejat cu un cod PIN. Nu a fost însă dezvăluit încă cum va funcționa această soluție.

Având în vedere că este vorba despre un document atât de important, este posibil ca autoritățile germane să lucreze alături de dezvoltatorii platformelor mobile, precum Apple și Google, pentru integrarea acestui ID personal în sistemele de plată Apple Pay și Google Pay. Apple Wallet deja poate stoca în siguranță, protejate de un PIN, amprentă sau recunoaștere facială, datele de pe cardurile bancare, chei digitale pentru mașini și alte astfel de informații importante precum bilete de avion. Într-o manieră similară, Google Pay oferă un portofel virtual, în care pot fi stocate carduri bancare și bilete de avion, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel