17 feb, 19:19
Bypass-ul gastric, o soluție salvatoare. Medicul Florin Turcu: În America se face frecvent
Dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la DCNews și DCMedical, despre bypass-ul gastric, una dintre cele mai eficiente intervenții pentru slăbire.

„Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală pe cale laparoscopică. Este considerată, în prezent, golden standard în tratamentul obezității morbide. Își păstrează această supremație pentru că efectele acestei intervenții chirurgicale sunt mai durabile în timp. De asemenea, face parte din categoria operațiilor cu un puternic impact metabolic pentru că îi vindecă pe pacienții care au diabet și probleme importante cu acumularea excesivă de grăsimi în sânge”, a spus Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică.

Sanador

„Este un pic mai complexă decât operația de micșorare de stomac, pentru că se adresează atât stomacului, cât și intestinului. Constă în crearea unui stomăcel foarte mic, mult mai mic decât în operație de micșorare de stomac”, a explicat medicul. 

De asemenea, a spus că este o soluție salvatoare, „o operație cu un profil de siguranță foarte bun”.

„În America este intervenția chirurgicală care se face cel mai frecvent pentru obezitatea morbidă. Acolo, gradul de obezitate al pacienților este foarte înalt, iar aceste operații au un efect durabil”, a subliniat Florin Turcu. 

 

 

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri