Câciu - Cîţu, DISPUTĂ cu cifrele pe masă pe banii românilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu reacţionează după ce ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că în primele şase luni ale anului 2020 s-au cheltuit pentru investiţii 16.1 miliarde lei ,"cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani".

"Cifrele nu au corespondent în perceptia corectă a realitatății în lipsa comparației și a raportării față de alte cifre sau sisteme valorice. Acestea sunt chestiuni de alfabet atât în matematică dar mai ales în economie. Când ai un obiectiv de a realiza investiții de 50 miliarde lei în 12 luni, ar trebui ca, la 6 luni să ai 25 miliarde lei realizate. Când ai realizat doar 16,1 miliarde lei din 25 de miliarde ar însemna că ai realizat doar 64,4% din ce ar fi trebuit. Când ai realizat doar 16,1 miliarde din 50 miliarde ar însemna că ai realizat doar 32,2% din ce ti-ai propus. Deci la jumătatea anului ai realizat cu mult sub 50% din ce ti-ai propus, mai exact 32,2% din total.

Evident, poti sa te si lauzi daca te raportezi la zero. Este evident că 16,1 miliarde este mai mare decât zero. Dar o astfel de laudă este exact tipul acela de laudă al profesionistului care ia 3,2 la bacalaureat. Evident a luat mai mult de zero, deci a muncit. La fel de evident este și faptul că a luat mai puțin de 5, deci a picat.

Concluzie: la jumatate de an investițiile sunt mult mai mici decât trebuiau sa fie. Dar, dincolo de asta mai au și o alta calitate negativă: nu se văd în cresterea nivelului serviciilor acordate populatiei sau bunăstarea acestora", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Ce a declarat Florin Cîţu

"Am continuat să investim MASIV și în luna iunie și se vede. 16.1 miliarde lei cheltuiți pe investiții în primele 6 luni din 2020! Cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani! Am schimbat paradigma din prima zi de guvernare. Ne-am concentrat pe investiții și doar așa am reușit să eliminăm TOATE scenariile apocaliptice promovate de socialiști pentru a induce panica în rândul populației. Toate aceste trompete TREBUIE să iasă public și să le ceara scuze romanilor.

Investițiile reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat. Am spus din primul moment. Investim iar economia privata o să răspundă pozitiv. Așa a fost", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel