Urmărește emisiunea live
Cădere Guvern Chișinău. Andi Cristea, despre Maia Sandu: Mă tem de un lucru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andi Cristea, europarlamentar PSD care a fost președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova (D-MD), a făcut un comentariu după căderea Guvernului Maia Sandu.

”Din păcate, strategia politică nu e pentru toată lumea. O simpatizez și o respect pe doamna Sandu, însă mă tem că s-a îmbarcat pe o cale politică foarte dificilă: pe de o parte a alienat posibili aliați în ultimele luni (care au votat azi, de așteptat, contra ei) și pe de altă parte a mizat totul doar pe o singură carte politică, a justiției, lăsând teren politic de ocupat pe zona de guvernare, politici publice și nevoi cetățenești, pentru socialiști.

Orice teren politic nu rămâne neocupat. Politică înseamnă și alianțe de bună calitate și sper să își facă din PDM un aliat, inclusiv în perspectiva evoluțiilor viitoare”, a spus Andi Cristea pentru DC News.

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis marţi de Parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi.

Căderea Guvernului intervine la doar cinci luni de când prim-ministrul pro-occidental Maia Sandu a preluat funcţia promiţând să combată corupţia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel