Cafeaua, legătura cu Alzheimer și Parkinson
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Consumul de cafea poate avea o serie de beneficii incredibile pentru sănătate.

Consumul de cafea ar putea juca un rol important în protejarea oamenilor împotriva bolilor Alzheimer și Parkinson. Autorii unui studiu publicat în jurnalul Frontiers in Neuroscience susțin că s-ar putea să fi descoperit mecanismul și compușii corelați cu beneficiile aduse sănătății de cafea.

Oamenii de știință de la Institutul Krembil Brain spun că au găsit dovezi că anumite cafele inhibă procesul de pliere a proteinelor. Boala Alzheimer, boala Parkinson și o serie de alte tulburări sunt cunoscute drept boli în care proteinele beta-amiloid se pliază anormal, fiind cunoscute sub numele de proteopatii.

Noul studiu evidențiază modul în care un grup de compuși cu numele de fenilindani, produs în timpul prăjirii boabelor de cafea, oprește de fapt două fragmente de proteine comune în cazul bolilor Alzheimer și Parkinson - beta-amiloid și tau, de la aglomerare și pliere incorectă, notează eva.ro. Deoarece un grad mai ridicat de prăjire duce la apariția unei cantități mai mari de fenilindan, cercetătorii susțin că boabele mai prăjite de cafea par să protejeze și mai mult organismul. În mod similar, boabele decofeinizate prăjite par a avea același efect ca boabele prăjite cu cofeină, astfel încât cafeina nu pare a fi un factor care să influențeze.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că e nevoie de mai multe studii pentru a vedea dacă este cu adevărat cafeaua acest lichid miraculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel