Cameron Boyce, totul despre boala care l-a ucis - face ravagii și în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cameron Boyce a murit
Cameron Boyce a murit
Actorul Cameron Boyce, star al producţiilor Disney Channel „Jessie“ şi „Descendants“, a murit sâmbătă, 6 iulie, la vârsta de 20 de ani. Suferea de o boală care l-a răpit în somn, maladie de care suferă mulți români.

Potrivit unor surse din presa americană, Cameron Boyce a murit după un atac de epilepsie. Actorul a decedat în somn.

Circa 130.000 de români suferă de epilepsie

Neurologul Ioana Mândruţă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti spunea recent că există circa 130.000 de români suferinzi de epilepsie și e nevoie de doctori special instruiți pentru cazurile grave.

Ioana Mândruță, neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a afirmat, într-o conferinţă de Ziua Mondială a Epilepsiei, că în România trăiesc aproximativ 130.000 de oameni care suferă de epilepsie și care „au la dispoziţie mai multe medicamente din generaţia I şi generaţia a II-a de antiepileptice la nivel european".

Specialistul a adăugat că există câteva centre în țară care pot prelua pacienţii cu epilepsie pentru investigaţii mai complexe, subliniind că este nevoie de medici special antrenaţi în rezolvarea şi diagnosticarea cazurilor grave de epilepsie. A amintit de programul naţional destinat acestei afecțiuni, care oferă o alternativă celor cu epilepsii necontrolate de tratament.

Programul funcţionează în București, la două unități medicale - Spitalul Universitar şi Spitalul Bagdasar Arseni.


Neurologul Ioana Mândruță a mai declarat că o soluție în tratarea unor forme de epilepsie o oferă canabisul: „Canabisul medicinal este o moleculă în forma ei utilizabilă medical pentru care există studii, este aprobată în anumite ţări, cum ar fi în SUA, este o moleculă care ar putea aduce beneficii în anumite forme de epilepsie şi anumite forme de durere în cancer de exemplu", scrie DC MEDICAL.

Epilepsia este o boală care poate fi foarte înșelătoare

Diagnosticarea ei este ușoară atunci când există semne motorii evidente (convulsii), însă adevărata provocare este la persoanele non – convulsive. Iată cea mai bună metodă de a pune diagnosticul în astfel de cazuri, dar și cum trebuie abodate cazurile de epilepsie la copii.

CITIȚI MAI MULT PE DC MEDICAL.

Rolul care l-a făcut celebru pe Cameron Boyce

Celebru de la vârsta de 9 ani, Cameron Boyce a jucat în comedia "Grown Ups" (2010), în rolul fiului personajului interpretat de Adam Sandler, apoi în seria Disney Channel "Jessie" (2011 - 2015).

A devenit cunoscut și cu rolul din "Descendants", serial care prezintă aventurile descendenților personajelor clasice Disney. În acest serial, el juca rolul lui Carlos, fiul Cruellei De Vil. Al treilea sezon al producției, în care apare și Cameron Boyce, va avea premiera pe 2 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel