Campionat Naţional de Super Rally, pe Bd Kiseleff din București
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
București
București
Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, invită pasionaţii sportului cu motor la ultima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally ce se va desfăşura sâmbătă, 17 noiembrie 2018, între orele 08.00-17.00, pe Bd. Kiseleff, între Hotelul Triumf şi Piaţa Victoriei.

57 de piloți se vor alinia la startul pentru Trofeul București 1 UniCredit Leasing powered by Opel. Piloții Erich Weber și Mario Klammer din Austria sunt invitați speciali și se vor alătura numelor sonore de la start: Mihai Leu (campion național absolut la raliuri), Titi Aur (de 8 ori campion național absolut la raliuri), Bogdan Marișca (dublu campion național absolut la raliuri), Marco și Simeone Tempestini.

Calificările se vor desfăşura între orele 08.00-15.00, iar finala va avea loc între orele 15.00-17.00, atunci când primii 12 clasați într-un top open, vor disputa marea finală a etapei. Evenimentul automobilistic se va încheia cu un concert Alina Eremia și un moment de Stand-up al lui Cătălin Bordea.

Competiţia de mâine închide sezonul inaugural a Campionatului Naţional de Super Rally, fiind a treia etapă după cursele de la Târgu-Mureş şi Craiova.

În legătură cu zvonurile apărute în spațiul public referitoare la aprobarea de către Consiliul Local Sector 1 a finanțării construirii unei piste de alergare în Parcul Bazilescu, Primăria Sectorului 1 face următoarele precizări:

În ședința din data de 12 iulie 2018, pe Ordinea de Zi a Consiliului Local Sector 1, la poziția 21, s-a aflat: "Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico - economice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției - Pistă de alergare în Parcul Bazilescu, Sector 1, București", care a fost respins. Ulterior, în ședința din 12 septembrie, a figurat la poziția 14 pe Ordinea de Zi Suplimentară, dar a fost retras.

În plus, cu ocazia dezbaterii proiectului în ședința din 12 iulie 2018, s-a menționat și necesitatea obținerii avizului Ministerului Culturii, datorită amplasării în Parcelarea Bazilescu, zonă protejată și a unei dezbateri preliminare, pe proiect, cu cetățenii.

Ca o concretizare a acestor observații, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, începând cu ora 11:00, în Parcul Bazilescu, va avea loc o dezbatere publică pe tema oportunității construirii unei piste de alergare în acest parc.

În concluzie, finanțarea acestui proiect nu a fost aprobată de Consiliul Local Sector 1, așa cum greșit sau voit s-a afirmat în spațiul public. Proiectul de aprobare a documentației tehnico - economice și implicit a finanțării va fi supus spre aprobare Consiliului Local doar dacă va fi obținut avizul de la Ministerul Culturii, în conformitate cu legislația în vigoare, și numai după ce în prealabil cetățenii vor fi consultați și vor fi aprobat acest proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel