Urmărește emisiunea live
CANCER la sân. Corina Băcanu, mesajul care trebuie citit de toate femeile
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Corina Băcanu
Corina Băcanu
„De fiecare dată când spui "nu am timp să merg la doctor" ar trebui să știi că îți bați joc de mama ta”, este mesajul transmis de Corina Băcanu, care a format în jurul ei o comunitate pregătită să-și suflece mânecile și să schimbe în bine România.

De fiecare dată când spui "nu am timp să merg la doctor" ar trebui să știi că îți bați joc de mama ta. De cea care a făcut tot ce era posibil ca tu să crești și să devii o femeie frumoasă, cea care te-a hrănit cum a putut ea mai bine (femeile de peste 35 de ani știu câte sacrificii au făcut mamele noastre în epoca ceaușistă să ne pună ceva pe masă). De cea care a renunțat la rochii și pantofi pentru că altfel nu ar fi reușit să îți cumpere ție ce-ți vedeau ochii prin vitrine, care îți făcea prăjituri în miez de noapte, care nu dormea când ai fost în prima tabară, care a suferit ca un câine când aveai colici sau febră. De mama ta care te-a vrut sănătoasă, frumoasă și deșteaptă. Dar mai ales sănătoasă.

De fiecare dată când spui "lasă, că merg săptămâna viitoare la medic, nu e grabă", dar săptămâna viitoare nu mai vine nici peste trei ani, îi dai o palmă tatălui tău. Cel care a făcut totul pentru prințesa lui, cel care ți-a cumpărat rochițe roz chiar dacă nu înțelegea culoarea roz, cel care avea casa plină de păpuși deși îi stătea capul la mașini și la fotbal, cel care nu putea spune "nu" și a învățat să îți facă codițe înainte să pleci la școală. Tot el e cel care s-a îmbrăcat în Moș Crăciun doar ca să îl tragi tu de barbă și să te vadă fericită, cel care a stat cu inima în gât când ai plecat la prima întâlnire, tatăl tău care a plâns când te-ai măritat. Tatăl tău și-a făcut datoria, a crescut un om sănătos.

„Copiii tăi au nevoie de mama lor”

De fiecare dată când zici "n-am nici pe dracu, nu merg la doctor" de fapt nu dai doi bani pe copiii tăi. Copiii tăi care nu cunosc alt parfum decât pe al tău, care nu iubesc alte mâini decât pe ale tale. Copiii tăi care au învățat să vorbească de la tine, care nu vor alte povești decât alea pe care le citești tu. Copiii tăi au nevoie de mama lor. Au nevoie să își pună mânuțele în jurul gâtului tău atunci când te văd după o zi de muncă. Așa arată perfecțiunea pentru ei. E suficient să își îngroape năsucurile în părul tău ca să fie fericiți. Fără tine fericirea nu există.

Dacă nu vrei să îți faci în fiecare an o mamografie sau o ecografie pentru tine, fă-o pentru cei care te iubesc. Ei nu merită să sufere fiindcă tu "nu ai timp" pentru sănătatea ta.

Statisticile arată că una din nouă românce este diagonsticată cu cancer la sân. 90% din cazuri sunt depistate în stadii avansate ale bolii, când șansele de supraviețuire și tratament sunt reduse.

Întreabă-te: cum se vor simți ei când tu nu vei mai fi, doar pentru că "nu ai avut timp" să fii sănătoasă?

25 de românce află zilnic că sunt diagnosticate cu cancer de sân. Fii tu cea care schimbă statistica!”, a scris marți, în mediul online, Corina Băcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel