Când revin RESTRICȚIILE în România. Rafila: Situația se schimbă RADICAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a anunțat când vor reveni restricțiile în România, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19. 

”În momentul în care 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar” a explicat prof. Rafila. 

”Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical” este declarația reprezentantului României la OMS, scrie b1.ro

În prezent, sunt 1050 de paturi ATI special pentru cazurile COVID-19 în România, conform declarației ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, iar la Terapie Intensivă sunt, după cum arată ultimul bilanț, 460 de persoane, deci capacitatea este la aproape 50%. 

De asemenea, Alexandru Rafila a amintit că OMS se așteaptă la o explozie de cazuri în Europa în următoarele trei luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel