Când vom simţi CRIZA. Socol: Pregătiţi-vă de aterizarea dură!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cristian Socol
Cristian Socol
Cristian Socol anunţă momentul în care românii vor resimţi efectele crizei economice provocată de pandemia de coronavirus.

Pregătiti-vă de aterizarea dură! Efectele puternice se vor vedea incepand cu luna septembrie iar varful efectelor negative la nivel economic si social se va atinge in primul trimestru din 2021.

După avertizările BNR, Comisia Europeană vine cu aceeasi estimare privind efectele crizei economice in România. România va sta în decalaj recesionist cel puțin 2 ani. V ul va exista pentru toate statele europene insa in Romania va fi un V, dar sub nivelul marii, pe negativ. Comisia Europeană (similar estimarilor BNR) aruncă în aer prognozele Guvernului și anunță intrarea în decalaj recesionist precum și rămânerea României în criză cel puțin până în anul 2022.

Socol: "V ul va fi sub linie adică sub 0 cel puţin 2 ani"

Fără un Plan consistent de Relansare Economică pe termen scurt si mediu, România este aruncată într-o criză profundă din care nu va ieși în următorii cel putin 2 ani. În lipsa măsurilor simetrice de stimulare a cererii/ofertei agregate, economia va produce sub nivelul său potențial. Caderea economica, deteriorarea dramatica a puterii de cumpărare, falimente, somaj, minus de venituri bugetare, explozia deficitului bugetar si a datoriei guvernamentale precum si dificultati de finantare vor reprezenta principalele ingrijorari la nivel macroeconomic in urmatorii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel