Candida auris, ciuperca ce se extinde rapid în toată lumea
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Candida auris se extinde rapid şi rezistă la efectul antibioticelor. Descoperită în urmă cu un deceniu, această ciupercă a devenit una dintre cele mai mari temeri din spitale. 

Candida auris cauzează frecvent infecții în fluxul sanguin, dar afectează și sistemul respirator, sistemul nervos central, organele interne și pielea. Această ciupercă se extinde rapid în întreaga lume. Infecţiile provocate de Candida auris sunt de obicei grave, iar 60% dintre pacienţii infectaţi au murit. 

De cele mai multe ori, ciuperca locuiește în corpul nostru fără a provoca probleme, dar dacă vine în contact cu sângele sau plămânii, severitatea este accentuată.

Este rezistentă la medicamente

Ciuperca este rezistentă la cele mai frecvente medicamente și, fiind similară cu alte infecții, este dificil de diagnosticat.Profesorul Janiel Nett, de la Departamentul de Medicină și Microbiologie Medicală și Imunologie de la Universitatea din Wisconsin, a declarat pentru BBC Mundo că diferite tulpini de ciupercă au apărut pe patru continente în același timp.

Tot mai multe ţări înregistrează cazuri de infecţie cu Candida auris

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite constată că tot mai multe țări înregistrează cazuri de infecție cu Candida auris.

Cea mai mare incidență a infecției în America Latină a fost raportată până în prezent, cu multiple cazuri în Columbia, Venezuela și Panama și cazuri individuale în Chile și Costa Rica.

În 2013, o unitate neonatală din Venezuela a identificat această ciupercă la mai mulți copii născuţi prematuri.

Și în Columbia, prezența sa a fost identificată pentru prima dată în 2015, cu trei cazuri la Bogotá.

Un studiu recent sugerează că încălzirea globală a alimentat răspândirea ciupercii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel