Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
12 iul, 16:25
CAPCANĂ pentru bolnavi. Dr. Simona Carniciu: Fenomen FOARTE periculos! Şi-au făcut mai mult rău
Dr. Simona Carniciu atrage atenţia asupra unui pericol foarte mare la care se expun pacienţii. 

Dr. Simona Carniciu a atras atenţia, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" asupra pericolului la care se expun cei care, în loc să meargă la medic atunci când au o problemă, caută informaţii pe internet şi iau tratamente la "recomandarea" altor pacienţi de pe forumurile medicale. 

"Este un aspect care poate fi foarte benefic, dar în anumite cazuri foarte periculos. De ce poate fi periculos? S-a întâmplat de foarte multe ori ca diverşi pacienţi să se ia după sfaturile unui alt pacient diabetic şi să facă întocmai în defavoarea lui.

Noi trebuie să ţinem cont că fiecare pacient diabetic este un individ separat, cu propria lui boală. Diabetul are aspectele individuale ale fiecăruia, de aceea nu putem să comparăm două persoane. Ce i se potriveşte unuia nu i se potriveşte altuia. De aceea se pot sfătui doar pe anumite subiecte. Când e vorba de educaţie, e bine să nu se sfătuiască pentru că pot să apară aceste probleme. S-a întâmplat să ia medicaţie peste medicaţia pe care o avea şi de fapt să-şi dubleze dozele din anumite substanţe care s-au dovedit a fi foarte toxice.

Însă alte aspecte cum ar fi controlul, prevenţia sau dieta, mişcarea, acestea pot fi, cu siguranţă, subiectul unor forumuri", a declarat dr. Simona Carniciu.

VIDEO: 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri