Care sunt cele mai comune greșeli făcute în antrenamentele de acasă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Greșelile din antrenamentele pe care le facem acasă se pot strecura foarte ușor în rutina proprie, însă cele mai comune pot fi evitate.

În timpul pandemiei multe persoane au preferat antrenamentele făcute acasă sau în natură, fie din cauza sălilor de sport închise, fie din grijă pentru sănătate. Fără supravegherea antrenorilor sau a unui specialist, accidentările pot apărea din cauza modului defectuos în care sunt realizate exercițiile. Sunt câteva greșeli comune care pot fi evitate de orice persoană activă.

1. O rutină de sport repetitivă - Folosind aceiași mușchi și ligamente în timpul antrenamentelor poate duce la entorse sau întinderi grave. Deși poate fi mai comod să antrenam aceiași mușchi, ideal ar fi să diversificăm rutina, astfel încât mușchii să aibă timp pentru refacere.

2. O poziție defectuoasă a corpului sau o execuție greșită - Sportul practicat cu o poziție defectuoasă a corpului este o cale sigură de a te accidenta. Dacă exercițiul este mai dificil de realizat în poziția corectă, înseamnă că ar trebui reduse greutățile sau intensitatea.

3. O încălzire statică - Înainte de o sesiune de antrenament este ideal să avem câteva minute de încălzire. Întinderea statică, în care se adoptă o poziție care este menținută nu este cea mai bună soluție, fiind dovedit că poate reduce performanța. Specialiștii recomandă întinderea dinamică, axată pe grupa de mușchi care urmează a fi antrenată.

Sursa: Joe.ie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel